Verhalen vertellen speelt altijd al een grote rol in mijn leven. Als klein meisje was ik tijdens vakanties altijd al in de weer met mijn eerste camera. Of ik knutselde een straatkrant in elkaar met buurmeisjes. Het was dan ook geen verassing dat ik na het behalen van mijn havo-diploma Journalistiek en Communicatie ging studeren, waar ik vooral mijn passie voor schrijven nog meer heb ontwikkeld. In deze tijd heb ik blogs, columns en interviews geschreven voor verschillende organisaties: Stichting Opkikker, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en het FAS-project.
Via mijn huidige opleiding Creative Business (Hogeschool van Amsterdam) kwam ik voor het eerst in aanraking met het maken van video’s. Ik vond het geweldig mijn creativiteit kwijt te kunnen in het maken van de beelden. In 2021 volgde ik de minor Fotojournalistiek en Beeldredactie (Hogeschool Utrecht). Het veel bezig zijn met mijn camera tijdens deze minor bevestigde voor mij hoe leuk ik het vind om met beeld maatschappelijke, nog onbekende verhalen te vertellen en de mensen die ik portretteer voor langere tijd te volgen. Zo maakte ik de fotoserie ‘Zorgvrienden’, een documentair fotoverhaal over Arthur (27) die elke dag thuiszorg krijgt van een team van zes studenten.
Naast het fotograferen van sociale lange termijn onderwerpen en op reportage te gaan, portretteer ik graag mensen in hun natuurlijke habitat. Ik vind het belangrijk om beelden zoveel mogelijk te laten spreken, maar soms gebruik ik ook tekst om zo het verhaal extra kracht te geven. Ook ga ik graag zelf op pad; in mijn vrije werk ben ik vaak opzoek naar bepaalde sereniteit en ruimte.
Sinds december 2021 werk ik als communicatiemedewerker bij Emile Wijkverpleging. Hiernaast ben ik aan het afstuderen van mijn studie.
Op mijn website is divers werk te vinden of bekijk mijn Instagramaccount. Voor vragen, neem gerust contact mij op via aranka@vanlindert.eu of door het contactformulier in te vullen.
Back to Top