Verhalen vertellen speelt altijd al een grote rol in mijn leven. Als klein meisje was ik tijdens vakanties altijd al in de weer met mijn eerste camera. Of ik knutselde een straatkrant in elkaar met buurmeisjes. Het was dan ook geen verassing dat ik na het behalen van mijn havo-diploma Journalistiek en Communicatie ging studeren, waar ik vooral mijn passie voor schrijven nog meer heb ontwikkeld. In deze tijd heb ik blogs, columns en interviews geschreven voor verschillende organisaties: Stichting Opkikker, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en het FAS-project.
Via mijn huidige opleiding Creative Business (Hogeschool van Amsterdam) kwam ik voor het eerst in aanraking met het maken van video’s. Ik vond het geweldig mijn creativiteit kwijt te kunnen in het maken van de beelden. Vanaf dat moment ben nog meer gaan fotograferen en maakte ik de foto- en verhalenserie serie 'Die ene cliënt' dat het verhaal verteld van Amsterdamse studenten die als thuiszorgmedewerker voor hun cliënten zorgen.
In 2021 volgde ik de minor Fotojournalistiek en Beeldredactie (Hogeschool Utrecht). Het veel bezig zijn met mijn camera tijdens deze minor bevestigde voor mij hoe leuk ik het vind om met beeld maatschappelijke, nog onbekende verhalen te vertellen en de mensen die ik portretteer voor langere tijd te volgen. Zo maakte ik de fotoserie ‘Zorgvrienden’, een documentair fotoverhaal over Arthur (27) die elke dag thuiszorg krijgt van een team van zes studenten.
Naast het fotograferen van sociale lange termijn onderwerpen, portretteer ik graag mensen in hun natuurlijke habitat. Ik vind het belangrijk om beelden zoveel mogelijk te laten spreken, maar soms gebruik ik ook tekst als toevoeging om zo het verhaal extra kracht te geven. Ook vind ik het fijn om zelf op pad te gaan in de stad of natuur. In mijn vrije werk ben ik altijd opzoek naar bepaalde sereniteit en ruimte in de foto’s.
Op mijn website is divers werk te vinden, net als op mijn Instagramaccount.
Back to Top